nieuws

Kersenboekje

Met de start van het Kersenseizoen is ook ons Kersenboekje uitgekomen. Een boekje waarin u veel aantrekkelijke informatie vindt over de kers. Leuke weetjes, een recept uit de 17e eeuw, interessante feiten, de beleving van toen maar zeker ook de kersenbeleving van nu. U bestelt het Kersenboekje hier: www.kersenboekje.nl/bestellen/

Nieuwe website

Wij zijn druk bezig met onze nieuwe website. Binnenkort staat er dus een volledige, nieuwe website online!

De Schoolkeuzegids Arnhem 2015 is uit

De Schoolkeuzegids 2015 regio Arnhem is weer geleverd aan de basisscholen.
De gids is ook te zien op: http://www.schoolkeuzegids.com/arnhem
De gids voor het Rivierengebied komt begin november.

Canon van Buren

Begin juli is de canon van Buren gepresenteerd in de Sint Lambertuskerk in Buren. De canon vertelt in vijftig korte verhalen en prachtige afbeeldingen hoe Buren zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld tot wat het nu is: een historisch interessante, bijzonder mooie stad. De canon is er in boekvorm maar ook digitaal, verankerd in de Gelderse geschiedenis en als Layars in de stad.

Impressie boekuitreiking

Op vrijdag 4 mei werd het eerste exemplaar van het boek 'Het Joodse verleden van Ophemert' door burgemeester A. van Hedel overhandigd aan mevrouw R. Groenhof – Kalker, een rechtstreekse nazaat van het eerste Joodse echtpaar dat zich in Ophemert vestigde en die de kampen Vught en zelfs een korte periode Auschwitz heeft overleefd.

De foto's geven een impressie van deze middag, namelijk een serieus, officieel begin, passende muziek, veel belangstelling en tot slot nog tijd om herinneringen op te halen.

Lees meer...