Skip to main content
wie hoe wat blok home
blok nieuws
blok contact
blok boek bestellen
blok zelf uitgeven
blok publicaties
emjee uitgevers | Kersenboekje

Titel: Kersenboekje
Auteur: Marie-Jan Ousen
Bladzijden: 80
Formaat: 15 x 15 cm
ISBN: 978-94-90329-22-8
Genaaid gebrocheerd: € 9,95


Kersenboekje

Het Kersenboekje is hét boekje waar alles in staat wat u weten wilt over de kers. Leuke weetjes, een recept uit de 17e eeuw, interessante feiten, de beleving van toen maar zeker ook de kersenbeleving van nu; veel, zo niet bijna alles over dit kleine rode vruchtje vindt u in het Kersenboekje. Met een Japans sprookje, verspreid door het boekje, wordt er een mooie knipoog naar Japan gemaakt, waar kersenbloesem een grote rol speelt.

De kers wordt dankzij moderne technieken en gedreven fruittelers weer helemaal op de kaart gezet in Nederland. De kers is terug van ‘bijna’ weggeweest; een mooie aanleiding om, tegelijkertijd met de start van het kersenseizoen, een boekje over de kers uit te brengen.

Over Marie-Jan Ousen

In 2014 begon Marie-Jan met het verzamelen van informatie over de kers. Na veel informatie te hebben verzameld uit boeken, internet en gesprekken met telers, was er begin 2016 genoeg materiaal om een mooi boekje samen te stellen.

Marie-Jan is geboren en nu nog steeds woonachtig in de Betuwe, de fruittuin van Nederland. Haar hele leven hebben kersen bijna jaarlijks haar pad gekruist. Als klein meisje hielp ze al veel mee in de kersenboomgaard van de ouders van haar vriendin. En nu geeft zij jaarlijks, al meer dan dertig jaar, kersen als relatiegeschenk aan klanten en relaties van haar ontwerpbureau.

Marie-Jan Ousen schreef eerder een boek omtrent het thema fruit. Het receptenboek met fruitrecepten ‘Betuwse Beloften’ kwam in 2012 van haar hand.

Marie-jan Ousen heeft de uitgeverij emjee | uitgevers opgericht, met als doel boeken te publiceren die een lokaal karakter hebben. Inmiddels zijn er een aantal boeken succesvol verschenen.

Nieuwsgierig?

Denkt u dat wij iets kunnen betekenen voor uw organisatie of bedrijf?
Of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen?

Graag nodigen wij u uit voor een kop koffie of thee in het mooie Varik.